OVER ONS

Paul Codde

Paul Codde werkte 25 jaar (1972 – 1997) voor de openbare omroep BRT als radio-en televisie-omroeper. Op radio 2 presenteerde hij o.a. het toendertijd legendarische vrijdagavondprogramma : ‘De Nachtegaal en de Roos’. Begin jaren 80 presenteerde hij de showprogramma’s Van Tijd tot Tijd, the Sound of Musical, Nostalgia en in de jaren 90 het jeugdmagazine Sleutel. De jongste decennia is Paul een platform voor de Nieuwetijdskinderen. Zie in dat verband onze pagina over de Nieuwe tijd…

De Corona Crisis is volgens Paul, dé gelegenheid voor de hele wereldbevolking om aan introspectie te doen, en zich vragen te gaan stellen in verband met de mate waarin wij allemaal samen een optelsom zijn voor het collectieve bewustzijn , dat ons – door de wet van aantrekking – de leiders oplevert, die het nu voor het zeggen hebben. Er is dus voor ieder van ons, werk aan de winkel. Want wij zijn de verandering, die we in deze wereld willen gerealiseerd zien. Hij treedt in deze woelige tijden Maya Angelo bij, die ooit zei : De oplossing van een probleem komt er niet door aan de gevolgen van het probleem te zitten knutselen, maar door de oorzaak van het probleem bij de wortel aan te pakken.

Frank Vanhaverbeke (05/10/1968)


Frank schildert, maakt muziek, speelt theater en geeft les. Voor hem staat het leven in het teken van creativiteit en zelfontplooiing. Hij is gedreven door nieuwsgierigheid en verwondering, het verlangen om te weten. Hij is een absoluut voorstander van ‘vrij’- denken en een open geest. Voor Frank is het leven ook doorspekt met absurditeit en humor. De lach werkt relativerend en wakkert de geest aan.
De beste ideeën ontstaan ‘in-spiritus’.
Adagium : “Without deviation from the norm, there is no progress.” (Frank Zappa)
In Franks beeldende kunst vind je invloeden terug van het expressionisme en het surrealisme.
Muzikaal is hij vooral een kind van de seventies en eighties.
Zijn studievakken in het onderwijs zijn Engels, geschiedenis en moraalfilosofie.
Hij is schrijver van de historisch-kritische lezing “Machtsontplooiing, propaganda en fake news in de twintigste eeuw : Amerika en het Vrije Westen”.
Website: www.redunzl.be
Youtubekanaal: https://www.youtube.com/channel/UCr4pd5nKAyxBUcJpJjxENzg
Instagram: redunzl_art

Hans Rietveld

rietveld.hans@gmail.com